0

Je Kadopa Winkelwagen is leeg

Quut - Merk informatie pagina

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid naar een hoger niveau!

Tijdens onze vakantie in 2012, merkten we dat het bestaand strandspeelgoed niet duurzaam was en direct stuk ging. De producten hadden geen emotionele waarde omdat ze meestal het einde van de dag niet haalden en direct stuk gingen. Het handvat van de emmer brak af als onze kinderen hem vulden met water, hun schopje brak in twee als ze er een put mee graafden. Op het einde van de dag was het strand bezaaid met kapot speelgoed.

Bij Quut vonden we dit zo jammer, dus besloten we om de handen in elkaar te slaan en strandspeelgoed te maken dat anders zou zijn: Quut speelgoed is gemaakt op basis van de manier waarop kinderen op het strand spelen. Het is leuk, ergonomisch, multifunctioneel, mooi en vooral: gemaakt om jaar in jaar uit gebruikt te worden. Geen gebroken emmers meer. Geen kapotte schopjes meer. En geen kapot plastic meer dat achterblijft! Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met uw kinderen aan het water en bovendien houden we intussen ons strand proper.

Alle producten zijn vrij van BPA, ftalaten en latex en zijn natuurlijk recycleerbaar. We hebben ervoor gezorgd om mono-materialen te gebruiken en het gebruik van lijm te vermijden om recyclage zo zuiver en zo eenvoudig mogelijk te maken.

Maar Quut gelooft vooral dat een emotionele band creëren met je favoriete speelgoed betekent dat het speelgoed een leven lang meegaat. Het kan zelfs worden doorgegeven aan de volgende generatie. Duurzaamheid naar een hoger niveau!

Quut speelgoed kan het verschil maken.

ONS VERHAAL

Een gerenommeerd Belgisch ontwerpbureau.

Quut (uitgesproken als “cute” in het Engels) is ontstaan eind 2012 in de keuken van PARS PRO TOTO, een gerenommeerd Belgisch ontwerpbureau met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve producten en aantrekkelijke merken.

Veel collega’s bij Pars Pro Toto hebben kinderen, we hebben door de jaren heen dan ook heel wat strandspeelgoed zien passeren. We vonden het jammer dat de kwaliteit van het strandspeelgoed dat op de markt was vaak te wensen over liet, waardoor het niet lang mee ging en je ook geen emotionele band had met het speelgoed. Dus besloten we om ons eigen merk te maken. Ons doel was om speelgoed te creëren dat zo lang zou meegaan als onze herinneringen aan het strand, speelgoed met een echt duurzaam en slim ontwerp dat garant staat voor jarenlang plezier en bovendien ook mooi is zowel voor kinderen als voor ouders. Dit is hoe Quut ontstaan is.

KLASSIEKERS HERUITGEVONDEN

We besloten om duurzaam, sterk en slim speelgoed te ontwerpen en te ontwikkelen.

Quut vindt de grote basics als een schop, een emmer,… opnieuw uit door het aanbieden van een verzameling slim strandspeelgoed dat design, ergonomie, stevigheid en duurzaamheid combineert. Al ons speelgoed is vrij van BPA, latex en ftalaten en is 100% recycleerbaar!

We besloten om duurzaam, sterk en slim speelgoed te ontwerpen en te ontwikkelen. Tegenwoordig blijven we nieuwe en creatieve oplossingen bedenken en ontwerpen voor speelgoed dat ook in de tuin, in de sneeuw of in het bad kan worden gebruikt. Recent ontwikkelden we zelfs een volledige collectie speelgoed speciaal voor in bad, genaamd Quutopia.

PRIJZEN

Speelgoed bekroond voor hun design, innovatie en speelwaarde.

Omdat Quut ontwikkeld is door een ervaren design team, zijn onze kwaliteitseisen hoog.
We zijn erg trots dat ons speelgoed bekroond is voor haar ontwerp, innovatie en speelwaarde. We hebben zelfs een prijs gewonnen voor de manier waarop ons merk wordtgemanaged.
Het bevestigt dat we de door ons vooropgestelde doelen bereiken: mooi en duurzaam ontworpen speelgoed creëren om ouders en kinderen samen te laten genieten van de kindertijd.
Kwalitatief speelgoed voor quality time.

QUUT, CANA

De Cana is een gieter met twee aparte uiteinden in een fel kleurtje. De ene kant kan je gebruiken om water te sproeien via een sproeikop. De opening aan het andere uiteinde kan je gebruiken om grotere hoeveelheden water te gieten. Op deze manier hebben kinderen niet alleen dubbel zoveel plezier, zowel in bad als in de tuin, maar ze trainen ook hun motorische vaardigheden.

QUUT, SCOPPI

Scoppi is geschikt voor zowel zand als sneeuw. Het is eenvoudig om te graven en kan met gemak in de grond worden geduwd, niet alleen met de handen, maar dankzij de ergonomische voetsteun, ook met de voeten. Er zit een uitneembare zeef in die zal helpen bij het bouwen van forten en kastelen. Het ontwerp van de Scoppi is eenvoudig en ergonomisch en van stevige kwaliteit. Scoppi is zeer degelijk en uitermate veilig. Maar bovenal is het leuk om mee te spelen.

BALLO, QUUTOPIA

Quut ballo, onze iconische en ergonomische speelgoed emmer waarmee je bijna niets morst, kreeg brons op de European Product Design Award 2019 in de categorie Toy design.
Ons nieuwe gamma bouwsets voor in bad, genaamd “Quutopia”, werden bekroond met de Gouden prijs in dezelfde categorie.

QUUT, ALTO

De drie-delige Alto bestaat uit stapelbare elementen die kinderen in staat stellen om gelaagde zand constructies te maken die niet in enkele minuten afbrokkelen. Gewoon vullen, aandrukken en ondersteboven draaien en meerlaagse gebouwen verrijzen uit het zand, van eenvoudige torens tot indrukwekkende kastelen of een heel zanddorp. Het eenvoudige klik-en-stapel-ontwerp maakt opruimen en transporteren een fluitje van een cent. Het eenvoudige klik-en-stapel-ontwerp maakt opruimen en transporteren een fluitje van een cent.

Quote van de jury
“Alto helpt kinderen om zandkastelen op een gemakkelijke en speelse manier te bouwen. Het compacte speelgoed is net zo gemakkelijk en handig om achteraf op te ruimen en mee te nemen. ”

QUUTOPIA, BALLO

Ons nieuwe gamma bouwsets voor in bad, genaamd “Quutopia”, kreeg Goud op de European Product Design Award 2019 in de categorie Toy design.
Onze iconische anti-mors emmer ‘ballo’ kreeg Brons in dezelfde categorie.